Kocaeli Kafkas Derneği İftar Yemeği verdi
Kocaeli Kafkas Kültür Derneği'nin iftarında konuşan başkan Sami Korkut, yeni sezonda damga vuracaklarını söylediBaşarılı çalışmaları ve kültür faaliyetleriyle ilimizin en aktif derneklerinden biri olan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği yönetimi önceki akşam Kapanönü Adanalı Mustafa Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Yeni sezon faaliyetlerinin değerlendirildiği iftara; Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Korkut iftar sonrası yaptığı konuşmasında yeni sezon için sıkı hazırlandıklarını ifade etti. Korkut, “Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da damgamızı vurarak, Kocaeli’de adımızdan sıkca söz ettireceğiz” dedi.
ANADİL MÜJDESİİlimizde yaşayan Çerkes halklarına da müjde veren Korkut, Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından uzun zamandır büyük bir uğraş verilerek hayata geçirilen ‘anadil’ kurslarından bahsetti. Korkut, “Bu konuda KAFFED, uzun soluklu çalışmalar içerisindeydi. Yapılan çalışmalar sonuca erdi. Artık Halk Eğitim Merkezleri’nde yeterli sayıya ulaşıldığı takdirde Çerkes dilleri olan Abazaca ve Adığece kursları verilebilecek. Anadilini öğrenmek ve yaşatmak isteyen herkese bu müjdeyi veriyoruz. Konuyla ilgili bilgi almak için derneğimize başvurabilirler” şeklinde konuştu.
HALK DANSLARI20 Ekim’de de uzun süredir dernek bünyesinde faaliyet gösteren halk dansları ekipleri ‘Amra’ ve ‘Minik Nartlar’ın çalışmalarına başlayacağını sözlerine ekleyen Korkut, “Geçen yıl derneğimizin altın sezonuydu. Bu başarıları yakın zamanda başlayacak olan sezonda da sürdüreceğimize inanıyorum. Gerek dernek üyelerimizin gerekse yönetim üyelerimizin sunacağı yeni projelere ve fikirlere her zaman açığız. Yeni sezonda Çerkes motifleri bulunan ürünlerden oluşan Kafkasstore da hizmete girecek. Düzenleyeceğimiz bir kahvaltıda tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

Kocaeli Kafkas Kültür Derneği Başkanı Sami Korkut, yönetim kurulu üyeleri Erdal Çatan, Cengiz Hurma, Vedat Eroğlu, Uzuntarla Dernek Başkanı Sedat Yenişen, Cahit Aydemir ve İskender Öztekin yeni sezon faaliyetlerini değerlendirdi.

Elif Asalkan, Tolga Asalkan, Gökhan Demircan, Tarık Duman, gazetemiz çalışanları ve aynı zamanda dernek üyeleri olan Büşra Kılınçaslan ve Elçin Elmas da düzenlenen iftara katıldı

Kültürel miraslarını, kültürlerini korumak ve yaşatmak için önemli adımlar atan Kocaeli Kafkas Kültür Derneği, iftarın ardından bu güzel akşamı ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber: Bizim Kocaeli Gazetesi http://kafkasfederasyonu.org/haber/dernekler/2010/030910_koc.htm