Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cum May 18, 2012 8:40 am

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 
Yazar Mesaj
 Ä°leti baÅŸlığı: ÇEÇENLERİ KATLEDEN RUSLAR DEŞİFRE OLDU
İletiTarih: Çar Eyl 28, 2011 7:23 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

Çeçenleri katleden Ruslar deşifre oldu

Resim

İstanbul Zeytinburnu'nda 3 Çeçen'i katleden Rus ajanlarının kimliği deşifre oldu.

Rus yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Kadirov'un hazırladığı 500 kişilik infaz listesinde bulunan 3 eski Çeçen direnişçinin katillerini bulmak için seferber olan İstanbul Emniyeti ilginç ayrıntılara ulaştı.

Katliam sırasında bir araçtan Çeçenlerin üzerine ateş edilirken 2 araç da sokak başlarını tutarak katillerin kolayca kaçmasına yardım etmiş. Çeçen cinayetlerine karışan Rus ajanlarından ikisinin ismine ulaşıldı: Alexandre Garkov ve Nadim Ayupov!

Çeçen Komutan Berkkhazh ile korumaları Rüstem Altemirol ve Zavrbek Amriev İstanbul Zeytinburnu'nda sokak ortasında öldüren Rusları yakalamak için seferber olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Asayiş ekipleri Çeçen cinayetlerine karışan Ruslardan ikisini tespit etti.

Çeçenleri öldüren silahı kullanan şahsın Alexandre Garkov adında bir Rus ajanı olduğu ortaya çıktı. Katil Rus'un Türkiye'ye 2 Eylül'de gelerek Sultanahmet'te bir otelde kaldığı bilgisine ulaşıldı. Ajanın İstanbul Aksaray'da faaliyet gösteren bir otomobil kiralama şirketinden araç kiraladığı belirtildi. Zeytinburnu'ndaki 3 Çeçen'i öldüren 2 Rus ajanından diğerinin ise Nadim Ayupov adındaki Rus ajanı olduğu öğrenildi. Ayupov'un cinayetten hemen sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı iddia ediliyor.

Sokağın başları araçlarla tutulmuş

Öte yandan Çeçen cinayetleriyle ilgili ilginç ayrıntılar da öğrenildi. 16 Eylül'de Çeçenler'e yönelik gerçekleştirilen saldırıda, saldırının yapıldığı sokağın başının iki araçla tutulduğu ifade ediliyor. Bu araçların, silahları kullanan Rus ajanların saldırının ardından rahatlıkla olay yerinden uzaklaşmaları için sokağa araç-giriş çıkışını engelledikleri belirtiliyor.

Kadirov 500 kişilik liste hazırladı

Çeçen cinayetlerinin 500 kişilik bir infaz listesi doğrultusunda hazırlandığı iddia ediliyor. Avusturya'ya kaçan Umor İsrailov adındaki eski bir Çeçen direnişçi geçtiğimiz yıllarda Zetin Gazetesi'ne konuşmuş ve Rus yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov'un, zamanında Rusya'ya karşı savaşmış Çeçenlerden oluşan bir infaz listesi hazırlayarak bu listeyi Rusya Lideri Vlademir Putin'e verdiğini söylemişti. İstanbul'da sokak ortasında öldürülen Çeçenlerin de bu listede olduğu iddia ediliyor.

-Milli Gazete-

stargazete

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 1 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi