SUHUM'DA (AYNA) ADINDA TELEVİZYON STÜDYOSU TANITIMI YAPILDI..!
SUHUM’DA «Асаркьа» (AYNA) ADINDA TELEVİZYON STÜDYOSU’NUN TANITIMI YAPILDI. 03/09/2010. Suhum’da «Амра» (Güneş) Restoran’da «Асаркьа» (Ayna) adında ki televizyon stüdyosu2nun açılış tanıtımı yapıldı. «Асаркьа» (Ayna) Stüdyosu’nun kurucuları arasında bulunan Abhaz toplum kuruluşları – İnsani Yardım Kuruluş Merkezi, Suhum Gençlik Evi, "Инва-содействие" Şirketi, Suhum Tıp Kulübü ve "Нужная” Gazetesi bulunuyor.
«Асаркьа» (Ayna) Stüdyosu’nun Müdürü gazeteci Rozita HERMAN “Biz bir yıldır çalışıyoruz, ancak daha güçlü olarak kendimizi duyurmamıştık. Bugün artık söylemek istiyorum ki, bizim birçok planımız bulunuyor. Biz Abhazya’da televizyon yayınlarına olan talebin yoğun olduğunu görüyoruz. Biz onlara genel bilgi süreci içerisinde gerekli olan fırsatları yaratmayı ümit ediyoruz” dedi.
“«Асаркьа» (Ayna) Televizyon Stüdyosu, kültür ve eğitim program ağırlıklı olacaktır. Bugün için Suhum’da 8 TV. Kanalı yayın yapmaktadır.
Rozita HERMAN “Stüdyomuz, bugün için bölgesel televizyon kanalları izleyicilere çeşitli video filmleri sunacaktır. Ayrıca, çeşitli toplumsal konular ile ilgili konu başlıkları hakkında, sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini temsil etmek istiyor” dedi.
Kaynak:
www.apsnypress.info www.abhazyam.com