Çerkeslerin Anasayfası

Çerkeslerin Anasayfası

Ben Halkım İçin Özgürlük İstiyorum
Sistem saati: Cmt Şub 11, 2012 2:21 pm

Anasayfa  |   Kayit Ol  |   Sohbet  |   Cerkes Muzik  |   CerkesBuL  |   Sozluk  |   Linkler  |   Kiril  |   Basinda Cerkesler  |   Sitene Ekle  |   iletisim  |  

Tüm zamanlar UTC

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: 2010-2011 ÖĞRENİM DÖNEMİ AÇILDI
İletiTarih: Çar Eyl 01, 2010 5:17 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

ABHAZYA CUMHURİYETİ'NDE 2010-2011 ÖĞRENİM DÖNEMİ AÇILDI..!

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE 2010-2011 EĞİTİM YILI 1 EYLÜL’DE AÇILDI.

01/09/2010. AbhazyaCumhuriyeti’nde 1 Eylül günü 169 okulda eğitim maratonu başladı. Bugün iki bin den fazla öğrenci ilk kez birinci sınıfları doldurdu.

Apsnypress Haber Ajansı’nın Eğitim Bakanı İndira VARDANİYA’dan aldığı bilgiye göre, öğretime başlanan 169 okulda 149’ u ortaokul, 15’i tamamı ortaokul olmayan ve 5’i ilkokul olmak üzere eğitim görülecek. Abhazya’da 129’u köy okulları, 40’ı da şehirlerde olmak üzere 3506 öğretmen tarafından eğitim sürdürülecektir.

Abhazya Cumhuriyeti’nde 2009 – 2010 Öğretim Döneminde 1700 öğrenci mezun oldu ve ilk verilere göre 1300’ü kolej ve Üniversite öğrenimi için kayıtlarını yaptırdılar.

Abhazya Cumhuriyeti’nde ilköğrenime hazırlık döneminde okul öncesi eğitim için 2294 çocuk 23 okul öncesi eğitim kurumunda öğrenim sürdürecekler. Abhazya Cumhuriyeti’nde Suhum, Kaldahuarsky ve Tamyshsky Yatılı Liselerinde de eğitim görülmektedir.

Başaran Kolej, öğrenim sürecine başlama sürecini ileriki bir tarihe erteledi. Lise Müdürü Mustafa BAŞTUK’un belirttiğine göre “Türkiye’den eğitim dönemi için gelecek olan öğretmenlerin Abhazya’ya gelememeleri nedeninden dolayı erteleme yaşanmıştır. Öğretmenler geldiğinde eğitim başlayacaktır.

Başşehir Suhum’da «Свет» ve «Альфа» adında iki adet ilköğretim okulu eğitim yapacaktır.

İndira VARDANİYA “Bu yıl Abhazya Devlet Üniversitesi’ne 530 öğrenci kaydını yaptırdı. Suhum Devlet Enstitüsü’nde de 140 yeni öğrenci eğitim görecektir. Bu rakamlar bizim eğitim kurumlarımız açısından önemli bir göstergedir. Eğitim ve mezun düzeyi düşük olan okullarda ki eğitimin kalitesi de tartışılırdı” dedi.

İndira VARDANİYA “İlköğretim düzeyinde ki öğrencilerin sayısında ki artıştan dolayı oldukça memnun olduk. Bu yıl ilk kez 2300 çocuk okula başladı. Kmu oyunda Abhazya2da ki okullardaki mezun sayısında azalma yaşanıyor biçimindeki algılamaları da kabul etmiyorum” dedi.

İndira VARDANİYA “Savaş ve savaş sonrası yıllarda bariz nedenlerden dolayı kalitede düşme yaşanmıştır. Yavaş, yavaş eğitim düzeyinde kalite artmaya başlamıştır. İlköğrenime başlayan öğrencilerin sayısında ilk dönemlere nazaran artış yaşanmaktadır, demografik gerileme konusunda ki karamsar görüşler kesinlikle haklı değildir” dedi.

İndira VARDANİYA “Cumhuriyetimiz içerisinde bulunan okulların tamamında son yıllarda onarım çalışmaları yapıldı. Sadece bu yıl 25 okul onarımdan geçti. Son on yıl içerisinde çatısı onarılmayan, su şebekesi vb. konularda tamir görmeyen okul kalmadı” dedi.

İndira VARDANİYA “Anaokullarında ki onarım çalışmalarımız sürüyor. Anaokulu konusunda ki yetersizlik bugün için varlığını sürdürüyor. Suhum’da bulunan dört adet anaokulunda ki onarım çalışmaları sürdürülüyor, nerede ise bitmek üzeredir. Bütün bu okullar yeni binaları ile hizmetlerini sürdürecektir” dedi.

Kaynak: www.apsnypress.info www.abhazyam.com

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı: Re: 2010-2011 ÖĞRENİM DÖNEMİ AÇILDI
İletiTarih: Cum Eyl 03, 2010 4:47 pm 
Site Admin
Site Admin
PauKaF

SERGEY BAGAPŞ; ABHAZYA'DA YENİ ÖĞRETİM DÖNEMİNİN BAŞLAMASI NEDENİ İLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI..!
ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI SERGEY BAGAPŞ YENİ ÖĞRETİM YILI’NIN BAŞLAMASI NEDENİ İLE ÖĞRETMENLERE VE ÖĞRENCİLERE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.

01/09/2010. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ, Abhazya Öğretim Yılının açılışı nedeni ile öğretmen ve öğrencilerin yeni yılda başarılı bir dönem geçirmeleri dileği ile kutlama mesajı yayınladı.

Sergey BAGAPŞ Mesajı;

“1 Eylül günü her zaman için bilgilerin harika dünyasına girişi olarak, önemli değişimleri, mutlu olayları öğretmenleri, arkadaşları ile paylaşmak için beklenen yeni bir aşama olarak bilinir. Bizler, gençlerimizin sayısının hızla arttığını görmekteyiz, onlara kendi kendine yetme, aktif yaşam koşullarına katılma, kendi vicdanları ile hareket edebilme koşullarının yaratılması gerektiğinin farkındayız.

Ülkemizin, zamanın gereklerine uygun bir biçimde hazırlanması için eğitim kurumlarımızda çağdaş eğitim koşullarını yaratmak için çalışıyoruz, bu ayın zamanda öğretmenlerimizin başarılı çalışmaları ile de bağlantılıdır bunu görmekten dolayı minnet ve takdir duygularımı belirtiyorum.

Abhazya olarak genç neslimizin eğitim kurumlarımızda etkili bir biçimde bilgi edinebilme koşullarının yaratılmasına yardımcı olmaları için çalışıyoruz, gençlerin vatanlarına olan bağlılıklarını, ülkeleri ile gurur duymalarını, yaşlılarına olan saygılarını yaşama geçirmeleri için çalışıyoruz.

Yeni öğrenim döneminde sizlere sağlık, refah, mutluluk ve başarılar diliyorum”

Kaynak: www.apsnypress.info www.abhazyam.com

çerkez - çerkes - kafkasya - kafkas - adige - 21 Mayıs 1864 sürgün soykırım hakkında çerkeş çerkesh cherkesh 2009 2010 çerkez adige çerkes adige kafkasya adige çerkez çerkes kafkas abhaz çerkez tavuğu tavuk tarifi adiga abaza kuzey müzik music çekes çerks ahazya adge aige kafasya adiye wored tarih kültür fotoğraf foto resim bilgi isim dernekleri federasyonu ad köyleri düğün mahalli video savaş haber circassian güncel dil sözlük çeviri dernek kafder kaffed birkaf en iyi yeni çok şeyh şamil com net org tr adigey abhazya oset siteleri indir dinle tarih türk link sohbet chat izle sohbet muhabbet adiye cherkessia çerkesya yurtseverleri sitesi org net com facebook google mp3 download indir kökeni nerede nedir kimdir nasıl yeni ilk büyük eski

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 2 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  

Cerkez Muzikleri - Kafkasya - Cerkez - Google - Cerkez isimleri - Adige - Abhazya - Kafkas - Circassain - Cerkes.Net - Adigece Sozluk - Video - Sohbet - Cerkez Tavugu

Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi